Willem van Leunen en Ger Kater vertellen het verhaal van de bewoners en passanten van het Amstelveld anno nu. Amsterdam verandert onder de toenemende druk van het toerisme en het Amstelveld lijkt daar tot nu toe aan te ontsnappen. “Aan de ene kant willen we laten zien wat het plein zo uniek maakt, terwijl we de kijker tegelijkertijd bewust willen maken van de kwetsbaarheid van het plein”, geeft Van Leunen aan. Kater vervolgt: “Het lijkt in principe op het lot dat Amsterdam is overkomen. Stadsmarketing liet de mooie kant van Amsterdam zien, maar het lokte teveel toerisme en dat lijkt nu onomkeerbaar”. Dat verklaart de titel van de docu ‘I amstelveld’.

In één van de interviews waarschuwt een buurtbewoonster dat je best de docu mag kijken, maar niet écht naar het Amstelveld moet komen: “Want we willen het graag zo houden”. De opnames op en rondom het Amstelveld vinden nog plaats tot en met eind juni. De documentairemakers zijn nog op zoek naar interessante of markante mensen voor de interviews.

Iemand kan zichzelf of iemand anders opgeven voor een interview via de website van ‘I amstelveld’. De première vindt plaats in augustus of september, de datum wordt bekend gemaakt via social media en de website. De makers bekostigen de docu helemaal zelf. Buurtgenoten en geïnteresseerden kunnen een vrijwillige donatie doen via de website. Vanaf bepaalde bedragen zijn er plekken te bemachtigen voor de premiere.

-Note: Er staat een sfeerschets op onze website: www.iamstelveld.nl